Autoservice Opmeer
bitje happen
Huisartsenpraktijk Winkel en Nieuwe Niedorp
Juro Unirek B.V.
Kapsalon Piet Wester
Light International
Slagerij `t Wuiver
Slippens Vleeswaren
Sponsorkliks banner 1
Sportwereld Heiloo
Taams Makelaars & Taxateurs
Bakkerij Baas
Breed Installatie
Dijkstra Schilderwerken
Fit & Relax Opmeer
FIXAR uw MAC Hulp
fysiotherapie de Weijver
Giant Security BV
GOMES Noord-Holland B.V.
JET Group
Kemper & Oldenburg Huisartsen
Kuin Houtbewerking
Langedijk & Starren  Accountants en belastingadviseurs
Sponsor mogelijkheden WFHC Spire
Sponsorkliks banner 2
Van der Bel B.V.
Zwemschool Jos Koelemeijer
APEX Bedrijfsverzekeringen
Autospuiterij Nico Mooij
Bliksems reclame
Fysiotherapie Hoep Zuid
Rabobank
Reisburo Opmeer
Sponsorkliks banner 3
SPS Heicombinatie
Tandprothetische praktijk Zethoven
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op

Contact
Adres
WFHC Spire
De Weyver 7
1718MS Hoogwoud

0226-354042
Socialmedia
Nieuwsoverzicht
VERGADERING

11-1-2020
Tweede B-ALV op 6 februari 19:30 uur inzake nieuwe statuten
 
Op 6 februari om 19:30 - 20:00 uur, in het clubhuis, stemmen we voor de tweede keer voor de nieuwe statuten!
Conform huidige statuten is het nu vooral van belang dat er twee derde van de aanwezige leden vóór de wijziging stemt, in dat geval is de wijziging aangenomen.

Belangrijk voor de club en je bent als lid van harte welkom om je stem uit te brengen!
 
ALGEMEEN

24-12-2019
Pubquiz 25/1
 

Beste senioren en vrijwilligers,

Op zaterdag 25 januari 2020 organiseert de SET weer de legendarische PUB QUIZ. 

Dus zet de datum alvast in je agenda, haal de oude encyclopedie uit de kast, oefen je muziekkennis en bereid je voor op deze avond, want naast eeuwige roem er zijn weer fantastische prijzen te winnen!!

 • Clubhuis HC Spire
 • Aanvang is om 20.00 uur
 • Entree is gratis 
 • Introducees zijn natuurlijk ook welkom. 

Groeten, Dé SET

 
VERGADERING

18-12-2019
Statutenwijziging B-ALV
 
Beste leden,

Het bestuur heeft de afgelopen maanden aandacht besteed aan de huidige statuten. We vinden als bestuur het belangrijk dat dit allemaal op orde is, mede ook omdat we als club plannen hebben voor de bouw van een nieuw clubhuis. Hiermee willen we natuurlijk onze verantwoordelijkheid als bestuur en voor de club goed weggezet hebben.
Onze huidige statuten zijn nog steeds dezelfde als die van de oprichting en daarmee automatisch verouderd. Ook zijn ze niet geschikt om onder deze statuten de reis verder af te leggen naar een nieuw en kostbaar clubhuis.

Inmiddels zijn we zover dat we concept notulen hebben en deze zijn getoetst door notariskantoor Appel in Obdam, waar we deze ook bij een definitieve wijziging zullen tekenen.

Conform onze huidige statuten moeten wij een Bijzondere Algemene Ledenvergadering (B-ALV) houden om de leden te laten stemmen over deze nieuwe statuten. Ook zeggen onze huidige statuten dat in deze vergadering twee derde van onze leden moeten stemmen inzake een statutenwijziging om deze ook in te kunnen laten gaan (bij een meerderheid van "voor" stemmers). Dit betekent op dit moment met 165 leden dat er 110 leden een stem uit moeten brengen. Mocht dat in deze B-ALV niet lukken dan hebben we conform de huidige statuten vier weken later een nieuwe B-ALV waar er twee derde van de aanwezigen vóór de nieuwe statuten moet stemmen. 
Het zou dus echt fantastisch zijn als we met de eerste B-ALV twee derde van de leden weten te enthousiasmeren om te stemmen.

Hoe gaan we dit proberen te bereiken?

Op 5 januari hebben we onze nieuwjaarsborrel. We zullen om 16:00 uur beginnen met deze verkiezing rondom de nieuwe statuten. Je kunt je stem uitbrengen door gezellig langs te komen en meteen te genieten van een hapje & drankje en een inspirerend praatje van onze voorzitter over alles wat er aan gaat komen voor onze club. Of je kunt een volmacht meegeven aan een gemachtigde, dit moet wel een lid van de club zijn.
Ouders kunnen voor hun minderjarige kind stemmen via de nieuwjaarsreceptie of ook via het volmachtformulier dat meegegeven wordt aan een lid van HC Spire die wel naar de nieuwjaarsborrel gaat.

Voor de leden die in persoon komen stemmen zullen stembiljetten aanwezig zijn. En pen meenemen is altijd handig.

Concreet dus nog even de belangrijkste punten op een rijtje:

 • Wees van harte uitgenodigd voor onze nieuwjaarsborrel op zondag 5 januari 2020!
 • Om 16:00 uur starten we met een B-ALV waarin we een verkiezing hebben inzake de nieuwe statuten
 • We hebben 110 leden nodig die hun stem hebben uitgebracht om de verkiezing geldig te laten verklaren
 • Jouw stem is dus heel belangrijk!
 • Je kunt gezellig langskomen om 16:00 uur om te stemmen of je volmacht meegeven aan een lid van HC Spire
 • Dit is een belangrijk moment voor de toekomst van onze club dus we hebben elk stem heel hard nodig! 
 • In de bijlage vindt je ook het aangepaste huishoudelijk reglement. Dit is aangepast naar de stijl van het huishoudelijk reglement van de KNHB en valt buiten de B-ALV en/of deze stemronde (is niet nodig bij een huishoudelijk reglement).
In de bijlage vindt je de concept nieuwe statuten en een volmacht. Mocht je gebruik maken van de volmacht kan je deze uitprinten en invullen, vervolgens meegeven aan diegene die je gemachtigd hebt.

We kunnen ons voorstellen dat dit vragen oproept. Laat dit ons weten via [email protected] 

Heel graag tot 5 januari 2020! Voor nu hele gezellige feestdagen toegewenst.

Het bestuur

 


ALGEMEEN

4-12-2019
Zaalhockey informatie
 
In de Lisa-app staat precies waar je welke wedstrijd moet spelen in de zaal.

Let op;  Als team moet voor je voor elke wedstrijd zelf een scheidsrechter regelen/ meenemen.

Zaalleiding;
Meestal heeft Spire zaalleiding bij een thuiswedstrijd.
Het kan ook voorkomen dat je team zaalleiding heeft bij een andere vereniging.
Bij de opmerkingen zie je welke vereniging zaalleiding heeft.
In de bijlage een overzicht van de KNHB wat er van jullie verwacht wordt.

Spelregelwijzigingen;

De FIH (Internationale Hockey Federatie) heeft per 1 oktober 2019 spelregelwijzigingen doorgevoerd binnen het zaalhockey. De KNHB is lid van de FIH en volgt de internationale spelregels. Met de start van het aankomende zaalseizoen 2019-2020 worden daarom een aantal spelregelwijzigingen doorgevoerd die hieronder nader zijn toegelicht.

Vliegende keeper

Teams konden er tot en met seizoen 2018-2019 voor kiezen om te spelen met een volledig uitgeruste keeper of een speler met keepersrechten, een zogenaamde ‘vliegende keeper’. Deze vliegende keeper droeg een afwijkend shirt en had bij het verdedigen van een strafcorner of strafbal een helm op. In het veldhockey is deze ‘vliegende keeper’ al vervallen en vanaf komend zaalseizoen geldt dit ook in de zaal. Een team speelt of met 5 spelers en een volledig uitgeruste keeper of met 6 spelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 6 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen. Ook staat er niemand in het doel bij het verdedigen van de strafcorner. Alle 6 spelers staan dan aan de andere zijde van het doel ten opzichte van waar de bal wordt aangegeven.

Overige spelregelwijzigingen

Naast bovengenoemde spelregelwijzigingen worden nog enkele andere spelregelwijzigingen doorgevoerd:

 • Net als bij het veldhockey worden de regels met betrekking tot het einde van een strafcorner aan het einde van de wedstrijd (uitspeelcorner) gelijk getrokken met de regels die gelden voor het beëindigen van de strafcornersituatie gedurende de wedstrijd. Tot en met seizoen 2018-2019 was een uitspeelcorner ook ten einde als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel kwam. Dit is nu geschrapt. Nu geldt: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 3 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.
 • Bij een aanvallende vrije push binnen 3 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 3 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije push direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 3 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije push direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 3 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije push wordt genomen.
 • Spelers van het verdedigende team bij een strafcorner die niet achter de achterlijn plaatsnemen, moeten voortaan achter kop cirkel aan de andere zijde van het veld zich opstellen (Tot en met afgelopen zaalseizoen was het zo dat spelers zich achter de middenlijn mochten opstellen).
 • Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt voordat de bal is aangegeven, wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de kop cirkel aan de andere zijde van het veld op te stellen.

Komend seizoen géén vier kwarten in de zaal

Sinds een aantal jaren worden bij internationale veldhockeycompetities wedstrijden gespeeld in vier kwarten. De FIH heeft met ingang van 1 oktober 2019 ook ingevoerd dat zaalwedstrijden worden gespeeld in 4 kwarten van 10 minuten met tijdstops voor de strafcorner.

Normaliter volgt de KNHB, als lid van de FIH, alle spelregelwijzigingen van de FIH op. De KNHB kiest er echter met betrekking tot deze specifieke wijziging voor deze op dit moment niet door te voeren in haar zaalcompetities. Dit in tegenstelling tot de wel opgevolgde wijziging ten aanzien van de 4 kwarten in het veldhockey. De KNHB heeft een duidelijke reden om in de zaal wel af te wijken van de FIH. Op het moment van bekendmaken van deze spelregelwijziging waren namelijk alle teams voor het nieuwe seizoen al ingeschreven én de benodigde hallen reeds ingehuurd. Om deze regelwijziging te kunnen doorvoeren, zijn substantieel meer uren nodig terwijl het op dit moment vaak al niet lukt om voor de huidige competities voldoende uren in de hallen te huren. Sommige districten spelen daardoor zelfs maar 1 x 35 of 1 x 30 minuten. Praktisch vindt de KNHB invoering van deze wijziging in de zaal voor dit seizoen daarom niet haalbaar.

De KNHB gaat het aankomende winterseizoen nader onderzoek doen naar de gevolgen van deze regelwijziging van de FIH voor wat betreft haalbaarheid, de zaalhuur en -capaciteit zodat na het aankomende zaalseizoen een gefundeerde beslissing kan worden genomen met betrekking tot deze regelwijziging.

 25-11-2019
Gratis opleiding KNHB voor coaches
 

Geef je op voor gratis KNHB opleiding!

In januari 2020 zal KNHB trainer Chiel Delis de Basisopleiding Training geven en Coachen aanbieden voor al onze trainers en coaches van de F, E, D en C teams. Mocht je nog geen team coachen of trainen, maar wel geïnteresseerd zijn, meld je dan ook aan. De opleiding is gratis en bestaat uit een drietal sessies. Dit is een uitgelezen kans om je kennis en vaardigheden m.b.t. coachen en training geven bij te spijkeren. Chiel geeft bruikbare tips, maar gaat ook met de deelnemers het veld op om praktische uitleg te geven.

De sessies zullen grotendeels worden gehouden op onze club. De laatste sessie staat bij hockeyclub Spire gepland. Iedere sessie duurt circa 2,5 uur.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

·       Sessie 1: Visie KNHB

·       Sessie 2: Training geven

·       Sessie 3: Coachen

Voor meer informatie over deze opleiding klik hier.

De data en tijden zijn als volgt:

·       Maandag 13 januari: start 19:30 (locatie HHW)

·       Maandag 20 januari: start 19:30 (locatie HHW)

·       Maandag 27 januari: start 19:30 (locatie Spire)

Ben je geïnteresseerd? Geef je dan snel op [email protected] voor 8 december 2019. Alleen bij voldoende deelnemers zal de opleiding doorgaan.

Belangrijk: je volgt minimaal 2 sessies waaronder in ieder geval sessie 1, wat de basis vormt van de opleiding.  Als je trainer bent zijn sessie 1 en 2 het meest relevant. Voor coaches zijn dit sessie 1 en 3. Aan het einde van de opleiding ontvangt iedere deelnemer een certificaat (indien minimaal 2 sessies zijn bijgewoond). Wij hopen op een grote opkomst! Houd in gedachten dat deze workshops niet jaarlijks worden aangeboden, dus benut deze kans om niet alleen jezelf maar ook jouw team verder te ontwikkelen!

Met sportieve groet,

 
SPONSORING

24-11-2019
Vriendenloterij
 
Hello, Spire calling!

Op woensdagavond 20 november vond in het clubhuis een belactie plaats in samenwerking met de Vriendenloterij. Een belteam van maar liefst 11 vrijwilligers zat klaar om loten te verkopen, waarbij de helft van elk lot naar Spire gaat. Vanwege een speciale actie was er haast bij, alleen in november was er een bonus van 50 euro voor elk lid van het belteam. 
Na instructie door een medewerker van de Vriendenloterij werden de tablets en de kaarten met belinstructies en uitleg over deelname uitgedeeld. Hierna veranderde het clubhuis in een heus callcenter waar koortsachtig werd gebeld naar (ouders van) leden, vrienden en bekenden. Al snel werden de eerste loten verkocht, en aan het eind van de avond stond de teller op 62 loten! Waar er gemiddeld 35 loten per avond worden verkocht is dit een fantastisch resultaat, en komen we in aanmerking voor een extra bonus van 10 euro per lot.    
In totaal heeft Spire op deze avond als bonus 1.170 euro verdiend, voor elke keer dat er wordt meegespeeld keert de Vriendenloterij 6,87 euro per lot uit. Met 62 loten betekent dat 425 euro per trekking, er zijn 14 trekkingen per jaar. We hopen dan ook dat deelnemers zo lang mogelijk, maar in elk geval een aantal maanden meespelen.

Voor wie niet thuis was, geen zin had om op te nemen of nog bedenkingen had: 

Een lot kost 13,75 euro per trekking, er zijn 14 trekkingen per jaar. 
Deelname is maandelijks opzegbaar.
Bij aanmelding ontvang je op dit moment een waardebon naar keuze ter waarde van 20 euro 
De prijzenpot: elke werkdag een prijs van 1.000 euro en een vakantie, elke zaterdag 10.000 euro en een volkswagen polo, elke zondag 25.000 euro, maandelijks 100.000 euro, naast vele andere prijzen.
Bij deelname moet je Spire als doel aangeven, als je al lid bent van de Vriendenloterij kun je je doel ook laten veranderen naar Spire.
 
VERGADERING

28-10-2019
Vrijwilliger van het jaar 2019
 

Door het bestuur is Frank Rens verkozen tot Vrijwilliger van het jaar!

Frank wordt bedankt voor al zijn inzet rondom de nieuwbouw (bouwcommissie) en zijn bijdrage in de SET.

 
ALGEMEEN

16-10-2019
Geen training in de basisschool vakanties
 

In de basisschool vakanties is er geen training


Regio Noord

Herfstvakantie

19 oktober t/m 27 oktober 2019

Kerstvakantie

21 december 2019 t/m 5 januari 2020

Voorjaarsvakantie

15 februari t/m 23 februari 2020

Meivakantie

25 april t/m 3 mei 2020

Zomervakantie

4 juli t/m 16 augustus 2020
na 27 juni, de afsluitdag, is er geen training meer


 

3-10-2019
Bootcamp hele seizoen door
 
We zijn blij dat de conditietraining goed aanslaat.
De groep groeit nog elke week. Steeds meer senioren weten de training te
vinden.
Gisteravond hebben wij overleg gehad. De vraag was doen we een winterstop
tot februari of niet.
We hebben besloten om ook in de winterperiode de bootcamp voort te zetten.
Dat betekent dat we het hele seizoen door blijven trainen op de
woensdagavond.
Alleen tijdens (basis)schoolvakanties komen de trainingen te vervallen.
 

19-9-2019
Een mooi hockeyseizoen: hoe pak je dat aan?
 

Het nieuwe seizoen is begonnen en we hebben er allemaal veel zin!

We willen graag dat iedereen met plezier kan hockeyen, zichzelf kan zijn en zich positief kan ontwikkelen. Dat klinkt logisch maar hoe pak je dit aan? Wat heb je nodig om er met elkaar een mooi seizoen van te maken? Hoe kun je met alle betrokkenen op een positieve en opbouwende manier werken aan de teamspirit en clubsfeer? We vroegen het coaches, trainers, teammanagers, scheidsrechters, bestuurders, en natuurlijk spelers en speelsters. Zij noemden de thema’s: afspraken maken, enthousiasme uitstralen, interesse tonen, een voorbeeld zijn en waardering en vertrouwen geven.”

 

5-5-2019
Fluitbeurt verkopen?
 

 

Voor 15 euro neem ik je fluitbeurt over!

 

 

Whats app met je naam, de datum, tijd en welk team

 

 

Tel: 06-54695032.

 

Tom Oldenburg, JongHeren
 1-3-2019
WELKOM NIEUWE LEDEN!
 

Kom hockeyen bij WFHC Spire in Hoogwoud.

 

Wil je graag een keer hockeyen en zelf ervaren wat een gave sport dit is?

Kom dan vrijblijvend proeftrainingen volgen. Meld je aan via [email protected] en je mag 3x gratis meetrainen. Je zult dan merken dat hockey leuk en uitdagend is en dat Spire een kleine, maar heel gezellige club is. Als je in maart/april start met de trainingen, kan je volgend seizoen al in een team wedstrijden hockeyen.

We hebben ruimte voor jongste jeugdleden, dat zijn kinderen van 7 t/m 10 jaar, maar ook bij de junioren, dat zijn kinderen van 11 t/m 17 jaar. Natuurlijk is er bij de senioren (we hebben een JongHeren, JongDames, een Heren en Dames team) ook nog ruimte binnen de teams.

Hockeyschool is op zaterdagmorgen; een groep jongens en meisjes in de leeftijd rond de  6 jaar die op spelenderwijs leert hockeyen. Zij spelen nog geen wedstrijden.


 
SPONSORING

10-10-2018
FRITUURVET
 
Vanaf heden staat er weer een gele container achter het clubhuis.
Deze is alleen bestemd voor oud frituurvet. Dus hebt u frituurvet, doe het hierin. 
Als de container vol is, krijgt de club hiervoor een bijdrage.
Wel inleveren in een afgesloten emmer.
Alle beetjes helpen!

Bedankt voor uw medewerking.
 
ALGEMEEN

17-7-2018
Beleid keepers-materialen
 
Beleid Keepersmaterialen, zie bijlage
 
VERGADERING

8-9-2017
Huisregels alcoholbeleid WFHC spire
 

Geen 18? Geen alcohol!

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Daarom brengen wij graag nogmaals de regels voor alcohol uit de Drank- en Horecawet onder de aandacht:  

 • aan jongeren onder de 18 jaar wordt geen alcohol verstrekt

 • aan personen die alcohol bestellen en niet onmiskenbaar 18 jaar of ouder zijn wordt een legitimatiebewijs gevraagd door de barmedewerkers als zij alcohol bestellen

 • een persoon die ouder is dan 18 jaar mag geen alcoholische drank doorgeven aan personen onder de 18 jaar.

Op al deze punten is WFHC Spire verantwoordelijk voor de naleving. Bij overtreding kan de gemeente een hoge boete opleggen aan de club. Daarnaast kan een jongere die geen 18 jaar is en alcohol in bezit heeft een boete krijgen.

Wij hebben jullie hulp nodig

Het bestuur roept alle leden en bezoekers op om te helpen bij het voorkomen van overtredingen.

 • Ben je jonger dan 18 jaar? Breng onze club niet in de problemen. Bestel geen alcohol aan de bar en neem geen alcohol mee naar het complex!
 • Ben je ouder dan 18 jaar maar jonger dan 25 jaar? Laat dan altijd uit je zelf een legitimatiebewijs zien als je alcohol besteld. Hiermee help je de barmedewerkers.

 • Ben je ouder dan 18 jaar? Geef nooit door jezelf bestelde alcoholische drank door aan personen jonger dan 18 jaar.

Iedereen alvast bedankt voor de medewerking. Wij wensen iedereen een mooi nieuw hockeyseizoen toe en zien je graag in ons clubhuis!

Het bestuur.
 


ALGEMEEN

28-1-2017
Hockey Kleding WFHC Spire
 

Kleding WFHC Spire, zie ook onder het kopje "informatie"

Als u of uw kind lid wordt van WFHC Spire dient u zelf het wedstrijd tenue aan te schaffen. Dit kunt u kopen bij Sportwereld Heiloo.

Ook organiseert de kleding commissie van de club een paar keer per jaar een kleding (ruil) beurs. [email protected]

Het assortiment varieert van tenue, trainingspakken, schoenen tot leuke tassen voor zeer kleine prijsjes!

In het clubhuis kunt u dan

-kleding inbrengen

-kleding ruilen

-kleding kopen

 

rokjes/broekjes/shirts/trainingspakken/ hockeyschoenen/ hockeytassen/sokken/ sticks/ scheenbeschermers

 

Alle tweedehands kleding moet gewassen zijn en voorzien zijn van naam, tel. nummer en prijs.

Inleveren op de dag van de ruilbeurs of bij Janet Borst, Hanebalk 5 te Hoogwoud, tel 06-41935878

 

Wanneer deze ruilbeurs is, staat op de website en u krijgt tegen die tijd hierover een mailing.

Voor overige vragen of informatie; [email protected]

 


Lid worden
Train 3x gratis mee

Meld je hier aan!
Sportwereld Heiloo
Familietoernooi 2019
Obligaties
Statistieken
woensdag 22 januari 2020
Aantal leden (info) 164
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 75,0%
Vandaag jarig
Keira Mackenzie van Ierland
Clubcompetitie
1. Dames Jong 1
2. Meisjes B1
3. Dames 2
4. Meisjes D1
5. Meisjes D1 Zaal
hele clubcompetitie..
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 21% |week: 33%

Teams